на живо

Петър Стойчев ще участва в Рали България

Легендата на родното плуване става навигатор на един от най-успешните ни пилоти

Екстремен, по-екстремен, Петър Стойчев! За него почивката не трае дълго, а за шампионския му дух няма предели.

След 11 световни купи в плувния маратон, участия на четири олимпийски игри (Сидни 2000, Атина 2004, Пекин 2008 и Лондон 2012), плуване на 7 континента, сред които и Антарктида, световен рекорд на Ламанша, 43-годишният българин е на стартовите блокчета.

Преди месец легендата на родното плуване защити световната си титла в ледени води. Постигна го с нов рекорд на планетата в мразовития Мурманск - най-северния град на земното кълбо. Сега той се впуска в поредното предизвикателство. Плувецът, който е част от Международната зала на спортната слава, разкри специално пред bTV, че ще участва в 50-ото юбилейно издание на Рали България в средата на май.

"Цял живот обичам да предизвиквам себе си. Това е поредното предизвикателство, с което се захващам. Вярвам, че няма невъзможни неща, стига човек да ги иска достатъчно силно. Искаме да дадем пример, че бързо може да се кара само на състезание, но на пътя наш дълг и отговорност е да шофираме безопасно”, коментира плувецът.

В най-престижното автомобилно състезание у нас Петър Стойчев ще бъде навигатор на един от най-успешните ни пилоти – двукратния шампион в Рали България (2007 и 2012 г.) Димитър Илиев.

"Навигаторът е важна част от екипажа, защото трябва да се има доверие. Това, което ни свързва с Петър, е именно доверието", сподели пред bTV Илиев.

Засега е ясно, че тандемът Илиев-Стойчев ще се състезава с „Шкода Фабия R5”. С този автомобил през миналата година в Рали България триумфираха пилотът Мирослав Ангелов и навигаторът му Еди Сивков.

Тагове:

@