на живо

Феновете на "Базел" сами монтират седалките на "Санкт Якоб Парк"

Стадионът е най-големият в Швейцария

Тази вечер от 21:45 ч. "Лудогорец" излиза в първа среща от груповата фаза на Шампионската лига на "Санкт Якоб Парк" срещу "Базел". Стадионът на швейцарския гранд е най-големият в държавата и разполага с 38 512 места. 

За европейското първенство през 2008 г. капацитетът му е увеличен до 42 000 седящи места, но след шампионата допълнителните седалки са премахнати. За международните мачове на Швейцария се използват 37 500 седалки, а по време на концерти могат да се поберат около 60 000 души. 

През 2016 г. "Санкт Якоб Парк" беше домакин на финалната среща в турнира Лига Европа, в която "Севиля" затвърди хегемонията си в турнира с победа над "Ливърпул" на Юрген Клоп. Тук се игра и 1/2-финалът на Евро 2008 между Германия и Турция. 

Стадионът e от най-високата 4-та категория на УЕФА, което му позволява да бъде домакин на големи финали под егидата на европейската централа. 

Стадионът е разделен на 4 сектора - A, B, C и D. Под едната от трибуните има търговски център с магазини. Конструкцията на съоръжението е започната през 1998 г. на мястото на стария "Санкт Якоб Стейдиъм". Официалното откриване е през 2001 г.

За срещите от вътрешното първенство "Базел" не монтира седалки в сектора с най-запалените си фенове. За мачовете от европейските клубни турнири обаче самите привърженици поемат ангажимента за тяхното поставяне.