на живо

Сестри Стоеви готови за олимпийските игри (ВИДЕО)

Златната ни двойка в бадминтона ще участва на своята първа олимпиада

bTV

Наближават Олимпийските игри в Рио. Носителките на златен медал по бадминтон от европейските игри в Баку - сестрите Стефани и Габриела Стоеви - са готови и за олимпийската надпревара.

Две сестри, които са едно. Или поне, докато играят на корта. Сестри Стоеви изглеждат крехки и плахи само докато не започне играта. Те са готови за олимпийските игри в Рио и като спортна подготовка и с татуировки.

“Ние решихме със сестра ми да си направим на едно и също място олимпийските кръгове, защото за нас това е първата олимпиада. Ние вече си бяхме решили мястото и кога ще го правим, но искахме листа за олимпиадата да излезне. Да не стане така ние да си ги направим, а да не отидем на олимпиадата. Направихме ги на едно и също място, защото ние сме като двойка класирани”, разказва Стефани.

Не се страхуват от болката. Упоритите тренировки направили двете момичета по-твърди и издръжливи.

"Може би най-трудния момент беше миналата година през октомври, когато се разделихме с треньора ни. Беше трудно за нас, защото четири години работихме с него. След като се разделихме си казахме, че оттук нататък сме само аз и тя и независимо какво става, трябва да сме заедно. Това ни помогна, защото се научихме сами да се оправяме в живота и корта", допълва Габриела.

Сестрите споделят, че са суеверни: "Винаги преди всяка среща на определен турнир отваряме схемата, виждаме колко мача имаме и всеки турнир играем с един и същи цвят първи кръг, втори кръг... Никога не ги сменяме".

Освен взаимната любов и хъс за златни медали, Стефани и Габриела се радват и на безрезервната подкрепа на своите родители.

“Допреди една година те живееха в Хасково и предприеха голяма крачка, за да се преместят в София. Още като малки инвестираха много в нас, за да ходим по турнири. Някой път трябваше да взимат назаем, за да инвестират в нашите турнири... Благодарение на тях вече сме тук", признават момичетата.

Преди да отидат отново на корта Стефани и Габриела казват, че броят дните до олимпийските игри в Рио де Жанейро: "Вълнуваме се, защото все пак това е нашата първа олимпиада".