на живо

"Севиля" се измъкна сух от истанбулския дъжд (ВИДЕО)

Андалуският отбор измъкна победа срещу "Истанбул Башакшехир" в края

"Севиля" победи с 2-1 "Истанбул Башакшехир" в първи мач от плейофите за влизане в Шампионска лига. Отборът на Едуардо Берисо обаче трябваше да потрепери докато измъкне победата под проливния дъжд на ст. "Фатих Терим" в квартал Башакшехир на Истанбул.

Срещата започна с добро положение за домакините, в чийто състав личаха доста познати имена от големите европейски първенства от близкото минало. Елиеро Елия нахлу в наказателното поле и стреля, но Серхио Рико се намеси блестящо.

"Севиля" поведе в 16-та минута с красив гол на Серхио Ескудеро. Той получи пас по левия фланг от Хоакин Кореа и с мощен шут с левия крак заби топката в далечния ъгъл. До края на полувремето гостите пропуснаха още 2 страхотни положения, но след почивката "Истанбул" се активизира.

След няколко добри ситуации за гол и фрапантни пропуски, в 65-та минута Елиеро Елия изравни резултата. За попадението на холандеца обаче имаше заслуга и много слабата намеса на вратаря Серхио Рико, който пусна топката между краката си.

"Севиля" отново пое инициативата и в 84-та минута стигна до победен гол. Резервата Хесус Навас с първото си докосване асистира на Уисам Бен Йедер, който с елегантен удар отблизо вкара. Натискът на "Истанбул Башакшехир" доведе до много опасен удар на Неаполитани, който обаче бе спасен от Рико. В самия край домакините имаха основателни претенции за дузпа, които обаче френският рефер Клемен Турпен не уважи.

Реваншът на "Рамон Санчес Писхуан" е следващата седмица.