на живо

Супермаратон с кауза (ВИДЕО)

Алпинистът Дойчин Боянов и още 16 спортисти се включиха в "Един ден на Витоша"

Супермаратон с кауза! Алпинистът Дойчин Боянов и още 16 спортисти се включиха в благородна инициатива на Витоша.Целта им - да направят планината достъпна за хора с увреждания.

Стартът бе даден в полунощ в Княжево. Спортистите си поставиха амбициозната задача да прекосят Витоша от най-ниската до най-високата й точка по земя, въздух и вода за по-малко от 24 часа.

"Дотук добре, както е казал падащият от 10-ия етаж, минавайки покрай втория.", пошегува се Боянов.

Обиколката на 80 километровото трасе е чрез 15 спортни активности, а целта - събиране на средства за изграждане на специална алея и спортна площадка за хора с увреждания в местността "Игликина поляна".

Среднощната част от супермаратона започна със скоростно изкачване, за да продължи с шосейно и планинско колоездене до язовир Студена.

В команията на световната и европейска шампиона по кану - Станилия Стаменова, Дойчин Боянов измина близо три километра в тъмните води.

Минути след гребането Дойчин Боянов се впусна в планинско бягане с Антония Григорова, за да продължи с полет с топловъздушен балон по изгрев слънце.

Най-нетърпеливи да се присъединят към предизвикателството сутринта бяха от кучешкия впряг. Благородната кауза на спортистите подкрепиха четириногите състезатели от Мъшинг клуб България - Айра, Ник, Ахак, Инук.

Супермаратонът продължи с парапланеризъм, ориентиране и каньонинг. Със средствата на Ди Ем Ес номер 17 777 през декември трябва да бъде открита алеята за хора с увреждания на Игликина поляна.

Тагове:

@