на живо

Универсален боец поема към ПьонгЧанг 2018 с рекорд от Ком-Емине (ВИДЕО)

Антония Григорова ще участва в стартовете по ски бягане на най-големия спортен форум

Българката Антония Григорова, която през лятото измина маршрута Ком - Емине за рекордните 5 дни и 23 часа, ще участва в стартовете по ски бягане на най-големия спортен форум.

Григорова е универсален боец с наситен целогодишен календар. През летните месеци тя печели ултрамаратони и стартове по ориентиране, а през зимата се състезава в ските. В подготовката си за своето трето участие на зимни игри тя записва престижни класирания в надпревари за Световната и Балканската купа. Досегашното й най-добро представяне на олимпиада е 48-мо място на 30 километра свободен стил в Сочи. Ето какви са нейните цели за Пьонгчанг.

Да подобря и това мое бягане и да се класирам още по–напред. Не съм сигурна дали ще успея да бягам в първите 30, но се надявам да се представя по–добре от предните олимпиади. Доста опит вече имам, уверена съм в себе си и всичките възможни неща покрай състезанията са обиграни максимално. Ските ни са добри и всичко е наред.

Антония и другите ни двама представители с квоти в ски бягането - Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов - заминават за Пьонгчанг на 5 февруари.

Тагове:

@