на живо

Урс Фишер: Продадохме играчи с голям опит, даваме възможност на някой нов да блесне

"Няма по-хубаво нещо за футболистите от това да играят в такива срещи"

Getty Images

На официалната пресконференция преди първия двубой в груповата фаза на Шампионската лига срещу "Лудогорец", треньорът на "Базел" Урс Фишер сподели, че играчи с голям опит са напуснали клуба.

"Самюел, Емболо и Деген бяха футболисти с много опит, който щеше да е ценен в двубоя. След тяхната продажба даваме възможност на други да блеснат."

"Няма нищо по-хубаво за играчите от това да играят в такива срещи, но аз не се чувствам по-различно преди този мач. Процедурата е същата, подготовката протича по същия начин. Няма нищо различно в техническо отношение, единствено зарядът е малко по-голям. По отношение на работата ми - всичко е обичайно" продължи Фишер. 

"Лудогорец" притежава голям потенциал в атака. Имат много бързи футболисти и се опитват да налагат стила си, независимо дали играят срещу "Реал" Мадрид или "Базел", без значение дали са домакини или гости. Ако ние играем нашата игра през 90-те минути и запазим самообладание, вярвам, че ще видим добро представяне."

"Важно е да постигнем добър резултат в първия си мач. Това ще ни помогне и при подготовката за следващите двубои. Искаме да бъдем в Европа и след зимната пауза, така че всяка точка е ценна" завърши треньорът на "Базел".