на живо

Предколедно с братя Пулеви (ВИДЕО)

Кобрата възстановен, Тервел се стяга за мач в Берлин

Кубрат Пулев е все по-близо до завръщане на ринга след като през октомври контузия го спря от дългоочаквания двубой срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория в Кардиф. В същото време, брат му - Тервел, се подготвя усилено за седмия си пореден мач в професионалния бокс. Битка, която ще се състои в Берлин в навечерието на Коледните празници.

Откриваме Кубрат и Тервел Пулеви в тяхната крепост и гордост - Спортен център ПУЛЕВ, който преди седмица чества 2 години от откриването си.

Братята тренират. Здраво. Правят това, което най-добре умеят, но го правят с цялата сериозност, на която са способни. Кобрата е в отлично настроение. Личи му, че се чувства добре. Признава, че му остава малко до пълното възстановяване на гръдния мускул, който разкъса по време на тренировка на лагера в Германия в средата на октомври.

Тервел, както винаги е съсредоточен и концентриран максимално. Провежда и спаринги и заедно със своя треньор Борислав Бояджиев, гледа уверено към седмата си поредна професионална победа.

"Хирурзите в България ми казаха, че няма никакъв проблем с травмата ми. Процедурите, които проведох в Барселона обаче дадоха голям резултат", споделя Кубрат, който преди месец проведе и кратък курс на рехабилитация при специалисти в областта на спортната травматология в каталунската столица.

Носителят на Интерконтиненталния пояс на WBA в тежка категория и двукратен европейски шампион за професионалисти изглежда нетърпелив да посрещне следващото си голямо предизвикателство.

"В началото на годината се надявам да направя един мач, не знам точно къде, все още и не знам още срещу кого, но се надявам да е или за световна титла, или поне да ме приближи до нея", разкрива по-големият от двамата братя Пулеви.

В събота вечер в Берлин Тервел ще се боксира за последен път тази година. Той ще пътува за Германия заедно с брат си и с личния си треньор Боби Бояджиев. Тервел продължава да се изкачва в световната ранглиста в полутежка категория, трупа успех след успех, а всеки следващ го доближава до голямата цел - да се превърне в топбоксьорите на своята категория на професионалния ринг и да го видим в близко бъдеще в голям двубой, за пояс.

"Целта на мен и моя треньор е да се подготвя евентуално да спечеля някаква титла. Така че, когато правим спаринги, когато тренирам, го правим с една идея по–добри боксьори и гледаме да надмина себе си", разяснява Тервел.

Как се казват елените на Дядо Коледа? Къде живее този обичан от деца и възрастни белобрад старец? Попитахме любимите на хиляди българи братя. Зададохме им и още забавни въпроси  получихме далеч по-забавни отговори, които ще ви накарат широко да се усмихнете. Може да гледате Кубрат и Тервел в спортните новини навръх Коледа, 25-ти декември.

 

Тагове:

@