на живо

ЦСКА: Мечтите трябва да бъдат големи (ВИДЕО)

Всички в баскетбола сме в една лодка, коментираха от лагера на "червените"

ЦСКА: Мечтите трябва да бъдат големи (ВИДЕО)

В ЦСКА не се смятат за фаворити преди финала за Купата на България срещу Левски. „Червени“ и „сини“ ще спорят за трофея за първи път след 30-годишна пауза. Срещата ще започне от 18:00 часа в „Арена София“.

Един от членовете на Управителния съвет на „армейците“ в лицето на Александър Чакмаков отбеляза, че организирането на Финалната осмица не е правена с цел финансова изгода. Той допълни, че е било предизвикателство да се върне софийската публика в единствената голяма зала в столицата.

Снимка: Lap.bg

Много се изприказва. Благодарим на ръководството на залата за положените усилия този баскетболен празник да се получи. Зад едно състезание има много организационни мероприятия които не се виждат. Положихме огромния усилия, защото беше предизвикателство да се върне софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг. Залата е много голяма и ние знаехме, че не можем да я запълним. Много хора казаха, че сме луди. Ние казахме "добре, нека да сме луди". Не сме го правили с финансова изгода, въпреки че сега мога да ви кажа, че ще излезем малко над нулата. Това показва, че баскетболът може да бъде печеливш“, заяви Чакмаков.

Снимка: Lap.bg

"Всички в баскетбола сме в една лодка - независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в живота. Ние с Тити сме родени на една улица. Това обаче не ми пречи да искам всяка събота да го бия на футбол. В един бизнес сме и искаме да правим баскетбола продукт“, заяви той.

От своя страна старши треньорът Росен Барчовски коментира, че отборите трябва да правят продукт. Според опитният подчерта, че за да се случва това, мечтите на клубовете трябва да бъдат големи. 

Снимка: Lap.bg

"Смисълът на тази пресконференция е предстоящото събитие между Левски и ЦСКА в най-голямата и най-хубава зала у нас да стигне до максимален брой хора. Ние имаме нужда да привлечем млади хора, деца, семейства и такива, които са отвикнали да идват на мачовете. Това нещо се случи в тия първи два дни и затова решихме, че трябва да го направим в името на тези хора. Ние трябва да правим продукт. Не трябва да говорим негативно. Ако сме умни, трябва да правим продукт.“

Снимка: Lap.bg

Мечтите трябва да бъдат големи - за да стигнеш донякъде, трябва да са големи мечтите. Призовавам всички да са на мача утре. Ние така започнахме, че можеше въобще да не се класираме сред осемте. По някое време класирането ми се струваше успех, сега обаче се докарахме до положение да мечтаем за титла. Аз не смятам, че ние бяхме фаворити, бяхме един от фаворитите. ЦСКА - Левски е добро за българския баскетбол", сподели Барчовски.