на живо

Финален щурм: шефовете на Олимпиакос на крака при Везенков в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двама от най-силните в клуба кацнаха в България, за да се срещнат със Саша и семейството му

Финален щурм: шефовете на Олимпиакос на крака при Везенков в София (ВИДЕО+СНИМКИ)
 

Сега, или никога. Това е положението! За всички в баскетболния гранд на Европа Олимпиакос, да се доберат обратно до своето „златно момче“ Александър Везенков, се превръща очевидно в мисията на сезона!

Ръководството на клуба сформира спецотряд, който не се поколеба да измине повече от 500 км разстояние между София и Пирея и да седне на масата за финални преговори с българина у дома, в родината му.

И това вече се е случило, гърми гръцката преса.

Часове, след като Саша Везенков беше официално представен като ново попълнение в тима на Торонто Раптърс в НБА, гръцкият вестник Live Sport хвърли бомбата:

Вицепрезидентът на Олимпиакос Йоргос Скиндилиас и спортният директор Христос Бафес са пристигнали в София, на крака при Александър Везенков и семейството му, за да поставят на масата последната оферта към крилото.

Тук може да си припомните най-добрите отигравания на Везенков в Евролигата през сезон 2022/2023:

И тук далеч не става дума само за пари.

Защото историята между Олимпиакос и Везенков отдавна не е просто бизнес.

Според Live Sport, освен грандиозния договор със заплата от 3 млн. евро на сезон, който може да достигне до 5 години и да бетонира Александър Везенков в Пирея, целта на специалните пратеници на Олимпиакос в България, както и на собствениците на отбора е кристално ясна:

Да се засвидетелства върховно уважение към Саша Везенков и фамилията му и да се демонстрира за пореден път специално, лично отношение към него, което да го убеди да послуша сърцето си и да се завърне в Гърция през новия сезон.

В момента обаче Александър Везенков е играч на Торонто в НБА и всичко все още е в сферата на предположенията. От друга страна, гръцките медии много рядко бъркат, а Александър Везенков е спортна тема №1 в южната ни съседка и снимката му е на първа страница на всички местни издания.