на живо

Връща ли се Везенков в Гърция? От Канада отговарят!

"Очакват го на тренировъчния лагер", твърди журналист

Lap.bg
 

Около Александър Везенков никога не е скучно! Дори след като стана ясно, че той преминава в Торонто Раптърс, а от клуба обявиха това официално, се появи и друг сценарий.

Връща ли се Везенков в "Олимпиакос" - отбора, с който игра на финал и стана Най-полезен играч в Евролигата през сезон 2022/2023?

Информацията, че спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 г. отново ще заиграе в Гърция, се появи в италианското издание sportando.basketball, но беше отречено от журналиста Майкъл Грандж, който отразява новините около "Раптърс".

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Така, според хора, които са в позиция да знаят какво се случва, слуховете, че Саша Везенков напуска НБА, за да играе в Гърция... не са истина. Бившият баскетболист на Сакраменто има още една година от договора си в Лигата, Раптърс контролира правата му и нямат намерение да го освобождават. Очакват го за тренировъчния лагер преди сезона", пише той в социалните мрежи. 

Везенков премина в Торонто от Сакраменто Кингс, където направи дебюта си в НБА през миналия сезон. Националът игра в 42 мача в дебютния си сезон в Лигата на извънземните, в които записа средно по 5,4 точки и 2,3 борби, но така и не спечели доверието на треньора Майкъл Браун.