на живо

Защо Торонто Раптърс има нужда от Саша Везенков?

Сагата с българския баскетболист продължава

Защо Торонто Раптърс има нужда от Саша Везенков?
 

Къде ще играе Александър Везенков? Отговор на този въпрос все още няма! А може и да няма в следващите месеци, както обяви преди часове президентът на Торонто Раптърс Масаи Уджири

Едно е ясно - Саша иска в Олимпиакос, а канадският тим не дава! 

Защо? Отговорът идва от близкия до клуба сайт Raptorsrapture.com.

"За начало, Везенков има договор за 6,6 млн. долара през този сезон, с опция за удължаване за следващия за 6,9 млн. долара. Раптърс нямат причина да сне откажат от него и да блокират тези пари в сметките си.

Снимка: Lap.bg

При това от Раптърс се нуждаят от Везенков. Те значително подобриха играта в задно поле, но все още в нападение има върху какво да се работи", пишат от сайта. 

Там уточняват, че именно българският баскетболист остане единственият, който може да играе като леко крило след промените в състава. 

Снимка: Lap.bg

"Уменията му също са много интригуващи и ще паснат на отбор с толкова плеймейкъри", казва анализът, като хвали отскока и уменията на Везенков да се движи без топка по паркета. 

"Има логика Раптърс да искат играч, който може да се впише и да подобри системата им на игра в дългосрочен план. Някой, с който може да преподпишат след две години. Но планът им ще бъде провален, ако не убедят Везенков да остане в НБА и да изпълни договора си"