на живо

Президентът на Торонто коментира бъдещето на Везенков

Близо ли е до завръщане в Олимпиакос?

Президентът на Торонто коментира бъдещето на Везенков
 

Президентът на Торонто Раптърс Масаи Уджири коментира бъдещето на Александър Везенков. Най-добрият български баскетболист има желание да се завърне в гръцкия гранд Олимпиакос, но основна пречка е оставащата година от действащия му контракт с канадския тим.

Уджири заяви, че поддържа комуникация с Везенков и неговите представители.

"Продължаваме да разглеждаме ситуацията с Везенков. Говорих си с него, с агента му и с нашия треньор. Ще видим колко дълго ще отнеме случаят - дали дни или месеци. Чувстваме, че имаме добра комуникация с него и с неговия агент, така че ще видим какво ще стане.", каза босът на Раптърс.

Торонто не включи Везенков в състава си за лятната лига. Това стана ясно, след като от клуба публикуваха имената на 16-те баскетболисти за турнира, който ще се проведе от 12 до 22 юли в Лас Вегас.

Това веднага се възприе като знак, че пътищата на двете страни ще се разделят.

Снимка: euroleague.net

Преди дни в София за преговори с българския баскетболист пристигнаха от ръководството на Олимпиакос, като след тях се появиха информации, че двете страни са постигнали договорка и Спортист №1 на страната ни за 2022 и 2023 г. ще подпише договор за 5 години и 20 млн. евро.

Оказа се обаче, че за да може Везенков да си тръгне от Раптърс трябва да се покрие сумата от 6,6 млн. долара или част от нея.

Липсата на българина от състава на тима от НБА за турнира със сигурност е знакова. Лятната лига е надпревара, в която по традиция отборите тестват новите си попълнения и различни формации на игра преди да започне сезона в Лигата на извънземните.

В списъка на Раптърс не липсва само Везенков, а и Дейвиън Митчъл, пристигнал с българина в сделката, по която в Сакраменто Кингс получиха Джейлън Макданиелс.

Останалите нови попълнения на Торонто ще участват в мачовете от лятната лига.