на живо

3 охранителни фирми, полиция и едно водно оръдие пазят Конгреса

Уведомление за протест не е постъпилo до момента, казаха от СДРВ

3 охранителни фирми, полиция и едно водно оръдие пазят Конгреса

Феновете, които искат да се съберат близо до хотел "Маринела", където на 15 март ще се проведе Конгреса на БФС, ще могат да го направят в градинката на храм „Св. Кръст Господен“, който се намира през бул. "Джеймс Баучер". Те няма да бъдат допускани в непосредствена близост до хотела и паркинга.

Също така на разположение на СДВР ще бъде едно от водните оръдия, които влязоха в действие по време на протестите преди няколко месеца.

"Ще бъде обособено място, на което ще могат да наблюдават, като ги уведомявам да имат търпение, ще бъдат проверени на 3 кръга, а може и от четвърти кръг. Спрямо нарушителите на обществения ред ще вземаме най-строги мерки и безкомпромисни", каза Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

Снимка: БГНЕС

Той заяви, че охраната на самия Конгрес и хотел е ангажимент на БФС и са ангажирани 3 охранителни фирми за случая.

"Първият кръг на проверки е широк – той е до бул. Вапцаров, Южен парк и Арсеналски и Семинарията. Вторият кръг е непосредствено около самия хотел – "Черни връх", ул. "Червена стена", "Златния рог" и заключваме в бул. "Джеймс Баучер". На паркинга няма да допускани фенове", каза Георгиев.

"До настоящия момент уведомление за протест не е постъпил. Относно данни за нарушаване на обществения ред данни няма, но сме подготвени и затова самите мерки са доста по-засилени.

Гражданите могат да бъдат проверени и четвърти път. Не е голям интересът, но все пак освен Фейсбук има и доста други места в интернет, където могат да се организират.

Снимка: Lap.bg

Имаме информации, че ще присъстват представители на различни футболни среди, които искат да изразят мнение за кандидатите. Полицейските служители ще бъдат достатъчно. На разположение ще бъде една водометна машина, а ако се наложи ще бъде повикана и другата. Да се надяваме, че нищо няма да се обърка и ще мине всичко, както сме предвидили", допълниха от СДВР.

Той коментира и информациите за подадени сигнали за купуване на гласове.

"Доколкото съм запознат има подадени два сигнала от различни хора и са идентични един на друг. Извършена е проверка и за момента не се потвърждават, но работата по случая продължава", завърши Георгиев.