на живо

Тодор Батков купува от новите акции на Левски (СНИМКИ)

Наско Сираков пристигна на откриването на новия бизнес клуб с обувки "Гунди"

Lap.bg

Бившият собственик на Левски Тодор Батков обяви официално, че ще вземе нов пакет с акции на клуба.

Офертата е направена към бизнесмени и популярни левскари по време на официалното откриване на бизнес клуб "Левски" със съучредител настоящият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков.

Снимка: Lap.bg

"Никой не е по-голям от Левски", каза Батков след срещата.

"Оформя се комисията по увеличението на капитала, което беше гласувано на Общото събрание на Левски. Беше отправена поканата желаещите да се включат. Аз съм акционер, но ще си взема пакет от тези акции", заяви адвокатът.

"В каква степен това сдружение ще помогне, сега е трудно да се каже, но името и марката Левски обединява много хора. Беше лансирано, че ще започне и активна работа сред българи в чужбина, привърженици на Левски - в Щатите, в Англия... Като цяло "продължаваме напред", добави Батков.

Снимка: Lap.bg

Сред останалите присъстващи бяха бизнесменът Иван Христов, заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров и бившият заместник-министър на вътрешните работи Камен Пенков.

Припомняме, че на 25 март бе учредено сдружение "Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб".

Сред учредителите му са Наско Сираков, Даниел Боримиров, представителят на генералния спонсор в Надзорния съвет на Левски Венцислав Димитров, Борислав Георгиев - юридически съветник на Сираков по въпросите с увеличението на капитала на футболния клуб и Вяра Великова - представител на фондация "Спорт в България".

Снимка: Lap.bg

В устава на сдружението е записано, че сред целите му е "да подпомага „Професионален Футболен Клуб Левски“ в изплащането на задълженията му към НАП;

Да подкрепя и финансира при нужда „Професионален Футболен Клуб Левски“ във връзка с развитието на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на спортния клуб, както и да участва като акционер в него като закупи акции, съгласно решение на управителния орган и да създава нови възможности и търговски партньорства за своите членове".

Снимка: Lap.bg

Сираков беше критикуван за учредяването на сдружението след раздора му с друга организация "Левски на левскарите". Последната подкрепи напусналите Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, и също така многократно поиска мажоритарният собственик да се оттегли.

Снимка: Lap.bg

На влизане Наско Сираков привлече погледите и заради обувките си - на едната грее името на Гунди, а на другата - емблемата на Левски.

Снимка: Lap.bg