на живо

"Всички сме с теб, Илиане!": 7 от 7 за ЦСКА в контролите (ВИДЕО)

Чакаме нови още следващата седмица, каза Томислав Стипич

 

ЦСКА завърши предсезонната си подготовка с победа - 7 от 7 успеха за "червените" под ръководството на новия селекционер Томислав Стипич.

Седмица преди старта на първенството "армейците" се наложиха с 1:0 срещу косовския Гиляни.

Мачът започна с минута мълчание в памет на легендарния вратар на Ботев Враца и ЦСКА Илия Вълов, който ни напусна внезапно на 62-годишна възраст.

След представянето на играчите имаше поздрав за Димитър Пенев, който в петък навърши 79 години.

Снимка: Lap.bg

В първите 6 минути ЦСКА не допускаше гостите от Гиляни в своята половина. Тогава обаче от наглед рутинна ситуация дойде първата възможност за косовския тим. Еди Баша беше изведен очи в очи с Иван Дюлгеров, но ударът му премина встрани от вратата.

В следващите 120 секунди отборът от родния град на Джердан Шакири се отчете с още две опасни положения.

Снимка: Lap.bg

В 23' мачът бе спрян, за да се отдаде подкрепа на футболиста Илиан Антонов, който се лекува от рак. "Всички сме с теб, Илиане!", бе изписано на таблото на стадиона. "Нямаме съмнения, че футболистът ни ще се справи геройски и ще се завърне на терена, за да получи следващия път аплодисменти за представянето си с червената фланелка", написаха по-късно "червените".

Вчера той бе подкрепен и от футболистите на Левски. "Здравейте, днес започва второто полувреме от най-важният за мен мач! Получих изпитание във важен за мен момент и избрах здравето пред успеха!", написа преди дни самият Антонов.

 

Седем минути по-късно Иван Дюлгеров се отличи със страхотна намеса при удар на Сенад Ярович от близко разстояние.

Снимка: Lap.bg

В 36' Тобиас Хайнц той бе съборен в наказателното поле. Реферът не уважи претенциите за дузпа. От корнера пък последва неточен удар над вратата.

Стипич направи две промени на почивката – Иван Турицов и Петко Панайотов влязоха в игра. В 50' гостите отново вдигнаха зрителите на крака, но Дюлгеров за пореден път бе господар е малкото наказателно поле.

Снимка: Lap.bg

В 55' след центриране в наказателното поле на Гиляни, Линдсет стреля с глава, но над вратата на косовския тим.

 Съдията Иво Андреев свири дузпа за ЦСКА в 57' за нарушение на Едсон Кяйку срещу Георги Чорбаджийски. Хайнц реализира дузпата, пращайки топката в левия ъгъл на вратата на Гиляни, докато стражът се хвърли вдясно.

Снимка: Lap.bg

След 73' Стипич вкара и последното от новите си попълнения в игра - Йоан Борносузов, като преди това Иван Дюлгеров, Лумбард Делова и Иван Тасев записаха минути.

"Нови попълнения? Може би това ще се случи още тези дни, очакваме нови хора. Трансферният прозорец е отворен още дълго време. Дали ще вземем нападател? Може би, да. Нападател ни трябва. Видяхте, че днес създадохме доста положения днес, но реализацията не беше както исках. Ще видим", каза след мача Стипич.

Снимка: Lap.bg

В неделя, 21 юли ЦСКА гостува на Лудогорец в първия кръг от родното първенство.

Автор: Андрей Романов