на живо

Вижте откритата тренировка на Джошуа и Нгану в Рияд (ВИДЕО)

Фюри се закани: Ще вържа едната ръка на гърба си и ще окача главата на един от двамата

Този петък, навръх 8 март предстои голяма битка в тежка категория в света на бокса.

Антъни Джошуа и Франсис Нгану ще кръстосат ръкавици в "Кингдъм Арена" в Рияд, а преди зрелището се проведе открита тренировка.

Джошуа влиза в този мач след три победи през 2023 г. - Джърмейн Франклин, Робърт Хелениус и Ото Валин. Това ще бъде четвъртата му битка за 11 месеца. Очакваше се, че той ще направи мач срещу нашия Филип Хргович за световната титла на IBF, но засега няма такъв вариант.

Що се отнася до Нгану, той ще запише втория мач в професионалния бокс. Той спечели сърцата на света на контактните спортове, когато проведе страхотна битка срещу Тайсън Фюри през октомври. Французинът с камерунски корени дори успя да го свали в нокдаун по време на третия рунд, но в крайна сметка загуби с разделено съдийско решение.

Самият Цигански барон, който се готви за бой срещу Олександър Усик през май, ​​заяви, че ще се изправи с лекота срещу победителя от Нгану и Джошуа.

Нещо повече - 35-годишният Фюри твърди, че може да победи един от двамата с една ръка.

"Гарантирам, че когато се бием, ще вържа едната ръка на гърба си и ще му откача главата", закани се в типичния си стил шампионът при най-тежките на WBC.