на живо

Реферът за финала в Шампионската лига се извини

Шимон Марчиняк остава главен съдия на Ман Сити - Интер

Шимон Марчиняк остава главен рефер на финала в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер. По-рано през деня стана ясно, че полякът може да бъде сменен, но това няма да се случи, оповестиха от УЕФА.

42-годишният съдия се забърка в проблеми, след като той и бригадата му са участвали в събитие на крайнодесния полски политик Славомир Менцен. Шефът на партия "Нова надежде" е известен хомофоб и с антисемитските си изказвания. Впоследствие от международната футболна централа излязоха с изявление, в което поясниха, че Марчиняк ще реферира финала в най-комерсиалния турнир на Стария континент, тъй като се е извинил.

"УЕФА проучи обстойно обвиненията, свързани с участието на Шимон Марчиняк в събитие, организирано в Катовице на 29 май. Вчера се ангажирахме да съберем цялата необходима информация и поискахме спешни разяснения по този въпрос. След щателна проверка получихме изявление от г-н Марчиняк, в което той изразява най-дълбоките си извинения и пояснява всичко относно участието му в това събитие", се казва в изявление на централата.

Полякът бе назначен за финала в турнира през миналия месец. Припомняме, че той реферира и спора за титлата на световното първенство в Катар през декември.

Финалът между Манчестър Сити и Интер ще може да гледате на 10 юни само в ефира на bTV Action.