на живо

Големият съперник на Шумахер: Лошо е това, което му се случи

Щеше да е срамно да бъдем приятели, допълни Хил

Reuters

Деймън Хил си спомни със съперничеството си с Михаел Шумахер през 90-те години във Формула 1. Британецът отбеляза, че би искал да познава по-добре германеца, който се възстановява след медикаментозна кома вследствие на ужасяващия инцидент, претърпян преди 10 години при каране на ски.

През 1996 година Хил триумфира със световната титла. Два сезона по рано обаче той и Шумахер имаха няколко сблъсъка на пистата, но винаги ще се помни този за Гран при на Австралия. Тогава двамата се сблъскаха на пистата в Аделаида, като не довършиха състезанието, което се оказа достатъчно за втория да стане шампион през 1994 г. 

Снимка: Reuters

Бих искал да го познавам по-добре, но това не може да стане сега. Наистина е лошо това, което се случи с Шумахер. Нямахме много общо с Михаел. Когато аз прекратих моята професионална кариера, той все още се състезаваше. Бяхме нещо като съперници, не мисля, че той е искал да бъдем приятели. Щеше да бъде срамно.

Хил спря да се състезава през 1999 г., след като финишира с 22 победи, 20 полпозишъна и 42 подиума. От своя страна Шумахер триумфира със 7 световни титли, записвайки 91 победи, 68 полпозишъна и 155 подиума.