на живо

Изабела Янкова: Гоня малки цели, а оттам идват и големите

"Мислех, че топ 5 ще е супер, но така се случи, че спечелих всичко"

Време и подкрепа. Това е нужно на най-добрата българка в планинското колоездене Изабела Янкова, за да продължи с добрите си резултати и при жените.

"Не си поставям цели, които са доста далеч и невъзможни. Миналата година си мислех, че топ 5 ще е супер, но така се случи, че аз спечелих всичко. Не си поставям много високи цели, гоня малките, а оттам идват и големите.", заяви Янкова.

В края на миналия месец 18-годишната националка стана за втори път европейска шампионка при девойките на първенството в Марибор (Словения). Това лято българката ще защитава световната си титла във Франция.

Снимка: Lap.bg

"Най-важното за мен е да гледам винаги да бъда във форма и да съм здрава. Ясно е, че в нашия спорт няма как да минеш без падания и наранявания, но се старая да се пазя."

"Преди всяка световна купа имаме една седмица аклиматизация на място. Проучваме трасето, тренираме по-леко, след това наблягаме на спусканията. Наясно съм, че в оставащите стартове и най-вече на световното първенство нивото ще бъде по-високо, но не е невъзможно да го спечеля.", допълни националката.