на живо

Новият президент на щангите: Тъмният период приключи

Kойто не си изпълнява задълженията, ще бъде отстранен, гласи становището на Ариф Маджид

 

Българската федерация по вдигане на тежести официално има нов президент. Това е Ариф Маджид, който днес беше вписан в Търговския регистър. Той беше избран на поста на Общо събрание на 28 май през 2021 година.

Ариф заменя Неделчо Колев, който ще изпълнява функциите на почетен председател. Маджит пусна становище, в което подчерта, че тъмният период в българските щанги е приключил с неговото вписване. Ето какво гласи становището:

"Днес е добър ден за Българската федерация по вдигане на тежести. След двугодишно чакане и предизвикателства от днес вече съм официално вписан в Търговския регистър като президент на Българска федерация по вдигане на тежести. Тъмният период в щангите приключи. Уверявам всички състезатели и треньори, цялата общественост, че всяка стъпка, която предприемаме оттук нататък във федерацията, ще бъде прозрачна", заяви Маджит в изявление.

"Имаме ясни цели и стратегия, който не си изпълнява задълженията, ще бъде отстранен. Има много финансови нередности, тепърва ще трябва да разберем какви са. Ще бъдем отворени към всички критики. Заявявам, че ще се прекратят своеволията, които са се случвали досега. И федерацията ще заработи като една голяма машина. Ще следваме всички стандарти и правила на работа, съгласно зададените от Световната федерация по вдигане на тежести. И ще следваме нашата главна мисия - да развиваме нови надежди и треньори, да постигаме успехи и да бъдем гордост за България", добави той. 

"В следващите дни предстои да свикам Общо събрание на УС и да обсъдим състава на отбора и тренировъчния процес преди eвропейското първенство пред април. Планирам обща среща с всички треньори, ще проведа разговори и с всеки от тях поотделно. В момента има разделение в националния отбор - едната група е в Белмекен, другата в Русе. Трябва да ги съберем на едно място. Това е най-големият приоритет - националният отбор да е на едно място. Трябва да изчистим различията и да започнем активно като едно цяло да се готвим за eвропейското първенство по вдигане на тежести от 18 до 23 април в Армения. Младите надежди вече са в Албания за Световното първенство за младежи, където ще се състезават до 1 април в град Дуръс. Днес е официалната церемония по откриването, очакваме медали. Само обединени и заедно можем да върнем престижа на българските щанги на международната сцена и да сме сред елита", заяви още Ариф Маджит.