на живо

Родните щангисти недоволстват: Какво се случва във федерацията?

Божидар Андреев, Ангел Русев, Христо Христов и други възроптаха срещу управлението на Антон Коджабашев

 

Какво се случва в родната федерация по вдигане на тежести? Този въпрос си задават и самите щангисти! 

Това показва публикация в социалните мрежи, появила се в профила на четирикратния европейски шампион (кат. до 55 кг) Ангел Русев. 

В нея са отбелязани и други медалисти - бронзовият медалист от олимпийските игри в Париж Божидар Андреев, европейските шампиони от 2022 г. Христо Христов и Иван Димов, Джан Зарков, Васил Маринов, Дениз Данев, Габриел Георгиев. 

"Какво се случва с Българската федерация по вдигане на тежести? Какво се случва с нас, състезателите? Без пари, без лагери. Имаме световно първенство… А лагерна обстановка няма, възстановяване Няма. До кога ще печелим медали само за славa и плакети от ММС?

Г-н Коджабашев, и вас искаме да попитаме до кога ще бъдем поставени в тази ситуация?", се казва в публикацията.

 

Това е пореден израз на недоволство срещу управлението на новия президент Антон Коджабашев, който зае поста на 14 март. Срещу него се обяви и олимпийският шампион Карлос Насар, като заяви, че от федерацията са му поискали 30% от приходите му от спонсорски договори. 

Снимка: Lap.bg

 

Голяма част от родните щангисти продължават да бъдат без заплати, тъй като клубовете им не могат да получат финансирането си. От Министерството на младежта и спорта заявиха, че не могат да изплащат пари заради големите задължения на федерацията. Те са в размер на около 700 000 лева.

Снимка: Lap.bg

 

Антон Коджабашев обвинява за тяхното натрупване предшествениците му - Ариф Маджид и Неделчо Колев. 

Снимка: Lap.bg

През декември 2024 г. предстои световно първенство в Бахрейн.