на живо

Вижте ги отново: Най-гледаните спортни видеа през 2023 г.

Триумфи, падения, трагедии, куриози - моментите, които ви развълнуваха най-много

Вижте ги отново: Най-гледаните спортни видеа през 2023 г.

Изминаващата година в спорта предложи от всичко по много. Триумфи, падения, трагедии, куриози - от целия спектър на емоциите. Мигове, които феновете няма да забравят никога.

На българската спортна сцена изгряха няколко звезди. Най-ярката сред тях е Александър Везенков, който първо проби до №1 в баскетболна Европа, а след това стигна до НБА. Григор Димитров пък напомни за най-добрите си времена на корта и записа серия впечатляващи победи, изстреляли го до №14 в ранглистата.

Момичетата от шахмата стъпиха на европейския връх и заслужиха прозвището си Златните царици. Карлос Насар продължава да изумява при железните мъже, а Петър Мицин даде заявка за сериозно бъдеще в плуването. Кубрат и Тервел Пулеви се завърнаха на ринга с победа в САЩ и изглеждат амбицирани за сериозни неща догодина.

На другия полюс са събитията във футбола. Кървавият протест срещу БФС в центъра на София категорично надхвърли спортните мащаби, а оставката на Борислав Михайлов изглежда не само закъсняла, но и под сериозна въпросителна.

Но как видяхте спортната 2023 г. вие? Предлагаме ви селекция от десетте най-гледани видеа на спортния сайт на bTV - btvsport.bg.