на живо

"Обичам те, тати. Обичам те, Кобра. Обичам те, чичо!" (ВИДЕО)

На ринга Пулеви са сами, но извън него имат цяла армия

"Обичам те, тати. Обичам те, Кобра. Обичам те, чичо!" (ВИДЕО)

На ринга Тервел Пулев е сам срещу съперника, но извън него има цяла армия. Любимата Диана и наследниците Калоян, Аспарух и Самуил. Кръстени на български владетели и възпитавани в ценности, растящи и трупащи знания в знаменит род.

"Как се промени ли? Стана по-отговорен, по-сериозен. Децата неминуемо те променят, не само Тервел, всеки, който има деца. Аз също съм се променила. Почваш да мислиш и за други хора, не само за себе си.", започва бившата волейболна националка броени часове преди галата с участието на братя Пулеви, която можете да гледате от 05:00 ч. пряко по bTV и на btvsport.bg.

"И аз и той се държим по един и същи начин, възпитаваме ги по един и същи начин. Да, те са различни, с различен темперамент, но нямаме някой, за който да кажем "той е по-добър, другият не е толкова добър". Те са еднакви, деца са ни, обичаме ги по един и същи начин."

Ненова признава, че Калоян прилича най-много по характер на баща си.

Тя самата продължава да не гледа мачовете на любимия си мъж:

"В момента аз не знам кой му е противник, не знам откъде е. Аз си имам една моя методика да преживявам нещата. Намирам си възможно най-много работа, сега съм се затрупала от работа и не чета, не гледам нищо, не искам да знам. Единствено гледам вашите студия и епизодите, които правите. Възхитена съм! Това е едно световно ниво и се надявам всички български медии да вземат от вас поука как се прави, как се отразява - не само боксът, а и всички спортове."

"Иначе това е моят начин да се съхраня, да не се притеснявам, да не му предавам моето притеснение, защото той си е достатъчно концентриран и фокусиран върху мачовете. Няма нужда от моето женско вайкане и така нататък. И за мен е по-добре, и за него. След срещите, винаги след срещите разбирам резултата. Все някой се намира да ми напише, ако аз не съм видяла и прочела. Даже и на запис не ги гледам. На професионален ринг Тервел не съм го гледала никога. Гледала съм го един-единствен път преди много години на европейско първенство за аматьори в Пловдив, това беше първия и последния път", споделя ни майката на трима сина.

Диана също има с какво да се похвали в професионалния спорт - трикратна шампионка с екипа на ЦСКА, играла в редица топ отбори в Европа и една от най-успешните разпределителки в съвременната история на националния ни отбор по волейбол.

"Чуваме се сутрин и вечер. Когато те стават, аз си лягам и обратното. Общо взето те или вечерят или закусват. Казва всеки път, че му липсваме аз и децата. Никога не съм поставяла въпроса кога да сложи край, на какво да каже край? Всеки човек сам избира кое го прави щастлив. Аз съм си избрала него и съм знаела, че той е боксьор. Когато той реши – тогава. Вече е много, много опитен. Каквото е преживял, то си е вътре в него. Израсна, все пак е на 40 години. Нормално е да се е променил чисто като подготовка и като поведение към мачовете си. Няма такова нещо като преживяване на неуспеха. Ако не се случи сега, значи ще стане на по-късен етап. Това е неговата философия, ако нещо не ни се случи на мен или него, значи не е било за нас.", над нещата е Диана.

"Пожелавам им с Кубрат да са живи и здрави. Всичко останало те го могат. Не мога да им пожелавам нещо чисто боксово, това те го знаят, могат го най-добре от нас. Да победят, в което съм сигурна и за двамата", стиска палци дамата, откраднала сърцето на един от двамата братя.

На ред е Самуил, роден в началото на 2021 г.

"Обичам те, татии. Обичам те, Кобра. Обичам те, чичо!" Думи, които хващат за гърлото и едновременно с това топят сърца.

"Гледам мачовете, само ако са през нощта – не ги гледам, но после си пускам репортаж. Майка ми бяга в другата стая. Интересува ме каква му е програмата, какво прави, ядене, всичко от живота на един професионален спортист. По много неща си приличаме, но най-вече съм взел неговата енергия, а и и двамата сме красиви.", доволен е най-големият Калоян.

"Чуваме се и с чичо, но рядко. Те са много различни, но той ми е малко по-забавен. Тати не е скучен, но е малко по-сериозен, докато чичо е един такъв малко шеговит. Ако има проблем, той се шегува и това ми харесва. Хубаво е да си син на Тервел Пулев. Подкрепям го, гледам мачовете му, питам го като има нещо свързано с мачовете му и се гордея с него. С чичо ми също.", допълва тийнейджърът.

"Много успех им желая. Аз съм с тях! Да се върнат с победи", добавя и Аспарух.