на живо

Войната в Украйна погуби карате легенда (ВИДЕО)

Европейският шампион Сергей Увицкий е загинал като доброволец в Донбас

Войната в Украйна погуби карате легенда (ВИДЕО)

Скоро ще стане година от началото на руската инвазия в Украйна, а жертвите на войната не спират. За съжаление, бройката на загиналите спортисти и от двете страни на конфликта – расте.

Легендата на руското карате киокушин и генерален секретар на руската федерация в този спорт Сергей Увицкий, е загинал при изпълнение на специална операция в Донбас, съобщава агенция ТАСС. Новината беше потвърдена и с официален пост на сайта на централата по карате киокушин на Русия.

Ще запомним Сергей като силен и волеви спортист и талантлив лидер, както и безкрайно мил, симпатичен и енергичен човек. Почивай в мир“, се казва в публикацията за трагичната вест.

Сергей Увицкий намира смъртта си на 41-годишна възраст. Той е европейски шампион за 2010 г., носител на черен колан в трети дан. Женен, баща на две дъщери. Майстор на спорта на Русия, възпитаник на пермския национален изследователски институт.

Сергей Увицкий е бил доброволец в редовете на сформирания лично от него през ноември миналата година в Чечня отряд „Съюз“, съставен от бивши и настоящи руски спортисти. В него са участвали около 100 известни спортни фигури, преди всичко представители на силовите и бойните спортове в Руската федерация.