на живо

Тони Кроос: Германия има нужда от мигранти

Ако ме питат къде ще пусна дъщеря си в 23 часа - в Испания или в немски град, бих избрала Испания, откровен е бившият футболист

 

Вече бившият футболист на германския национален отбор и Реал Мадрид Тони Кроос говори за проблемите на родината си и причините, поради които не иска да се връща там.

"Все още смятам, че Германия е наистина велика страна. Наистина ми харесва тук, но не е точно Германия, каквато беше, да речем, преди 10 години“, каза Кроос в подкаста Lanz und Precht.

На въпрос на водещия какво точно се е променило, Тони отговори, че чувството за сигурност е изчезнало.

"Усещането определено се промени. Усещането... Ако ме питат къде ще пусна дъщеря си в 23 часа - в Испания или в немски град, бих избрала Испания.

Снимка: БГНЕС
Има усещане, че нещо се случва. Не казвам, че нищо не се случва в Испания", споделя Кроос.

 

Бившият футболист се поколеба да коментира ситуацията със сигурността в Германия, тъй като "може да бъде омаловажаван, защото няма пряк контакт". Но той отбеляза, че се чувства "добре информиран", тъй като роднините му живеят в Германия.

Тони също отбеляза, че не иска да се връща заради времето.

„В Испания лятото не е като в Германия. През последните години летата бяха страхотни. Чувстваме се като у дома си в Мадрид".

Снимка: БГНЕС

Бившият полузащитник отбеляза, че страната има нужда от мигранти, а Евро 2024 може да покаже колко гостоприемна е Германия.

"Ако не успеем да различим тези, които не са подходящи за нас, тогава в крайна сметка ще бъде трудно. Тогава германското отношение по въпроса ще става все по-разделено", допълва Тони.

По-рано Тони Кроос благодари на всички по повод оттеглянето си.

"Това е всичко. Но преди да си взема почивка и да се опитам дори да разбера какво се случи през последните 17 години, не искам да пропусна възможността да кажа благодаря на всички, които ме приемат такъв, какъвто съм.

Благодаря на всички мои фенове по света за вашата безусловна подкрепа. Благодаря на всички мои клубове и треньори, че повярваха в мен. Благодаря на всички мои съотборници, че ме караха да се чувствам добре дошъл по всяко време.

Благодаря на моите приятели, че винаги са били честни с мен. Благодаря на моите агенти, които ми станаха приятели.

Благодаря на родителите ми за най-доброто възпитание, за да постигна мечтата си. Благодаря на брат ми, че винаги беше мой фен №1.

Благодаря на децата ми, че бяха моята най-голяма мотивация да ме направят възможно най-добрия - няма нищо по-хубаво от това да видиш как децата ти карат баща си да се гордее.

Благодаря на моята красива съпруга, че си ти. Този успех не би бил възможен без вас.

Не на последно място, благодаря ти футбол! Това е страхотна игра", написа германецът в социалните мрежи.