на живо

УЕФА опроверга Собослай за Варга

Медицинските процедури са спазени, обясниха хората на Чеферин

 

Eвропейската футболна асоциация отхвърли обвиненията на звездата на Унгария Доминик Собослай, че реакцията на медицинския екип за пострадалия негов съотборник Барнабаш Варга се е забавило.

Варга пострада в мача с Шотландия, който унгарците спечелиха драматично с 1:0, след като се сблъска с вратаря на противника Ангъс Гън в 68'.

Собослай и съотборниците му от унгарския тим енергично махаха към лекарите, за да пристигнат максимално бързо на мястото на инцидента.

Снимка: Reuters

"Координацията между целия медицински персонал на място беше професионална и всичко беше направено в съответствие със заложените в предварителните протоколи медицински процедури", се казва в изявление на управляващия орган до ДПА.

 

Пострадалият унгарски футболист беше изнесен на носилка, след като преди това в продължение на няколко минути му се оказваше първа помощ на място.

Собослай обаче смята, че реакцията е трябвало да бъде много по-бърза.

Снимка: Reuters

"Намесата на лекаря на отбора се случи в рамките на 15 секунди след инцидента, последван веднага от втория лекар на стадиона, за да направи пръв оглед на нараняването и да осигури подходящо лечение, съгласно обичайните медицински процедури", пишат от УЕФА за инцидента на стадиона в Щутгарт.

"Квалифицираният спешен екип, който е в резерв, чакаше край терена, съгласно техния протокол, и пристигна с носилката веднага щом медиците поискаха намесата им", обясниха още от УЕФА.