на живо

Титла по балкански: Духов оркестър в съблекалнята на "Цървена звезда" (ВИДЕО)

Белградският гранд стана шампион на Сърбия за 32-ри път в своята история

Парад с фенове? Фойерверки? Конфети? Как се празнува спечелена титла от първенството?

В "Цървена звезда" заложиха на местната традиция - духов оркестър. Белградският гранд триумфира за 32-ри път с титлата на Сърбия и покани в съблекалнята си бенда, който създаде купонджийско настроение. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DELIJE KG (@zvezdasampion89)

"Звездашите" си осигуриха трофея 4 кръга преди края, побеждавайки "Войводина" с 1:0 на своя стадион "Райко Митич" в белградския квартал "Дедине". Единственият гол беше дело на Саничанин, който прати топката в собствената си врата. 

Снимка: crvenazvezdafk.com

След последния съдийски сигнал празненствата за треньора Деян Станкович и футболистите му започнаха! За жалост трибуните на "Мала Маракана" бяха празни, тъй като противоепидемичните мерки все още не позволяват мачове да се играят пред публика.

Първо прозвуча емблематичната балканска песен "Гергьовден" в изпълнение на "Биело дугме", а след това капитанът на тима - бившият вратар на "Лудогорец" Милан Борян поднесе трофея на своите съотборници. Футболистите и треньорският щаб облякоха и фланелки, с които посочиха, че вече титлите са 32.

Деян Станкович събра помощниците си, за да им каже, че ги обича, а след това извика: "Звезда" над всичко!"

Снимка: crvenazvezdafk.com

Футболистите пък прегърнаха трофея под звуците на "На кого е тази звезда?" - песен на известния в страната Здравко Чолич. Към празненствата се присъединиха и половинките на играчите.

"Трябва да се гордеете с това, което направихте! Не спираме до тук! Оставаме да се борим до самия край! Обичам ви! И следващия сезон трябва да направим същото!", каза им Станкович.

Снимка: crvenazvezdafk.com

Въпреки, че феновете не бяха на празненствата, футболистите им посветиха снимка с трофея на Северната трибуна, на която по традиция се събират най-пламенните привърженици. 

Снимка: crvenazvezdafk.com

Духовият оркестър пък нахлу в съблекалнята с позволение на генералния директор на тима Звездан Терзич. Музикантите се постараха да поддържат празничното настроение, а в замяна получиха солиден бакшиш.

Снимка: crvenazvezdafk.com

Следващата цел пред "Цървена звезда" е победа във финала на турнира за Купата на Сърбия. Мачът ще бъде дерби номер 165 между "звездашите" и "Партизан" и е насрочен за 25 май.