на живо

Fallout 2: Странният апокалипсис (ВИДЕО)

Въпреки критиките и финансовите проблеми, продължението на уникалната игра се оказа запомнящо се

 

За феновете на компютърните игри е повече от ясно, че първият Fallout беше критичен, но със завиден комерсиален успех. Затова беше и въпрос на време да бъде пуснато продължение на играта. Въпреки че Fallout 2 първоначално беше добре приета, много хардкор фенове останаха разочаровани.

По това време, издателят на Fallout - Interplay, беше известно име в гейминг индустрията.

Компанията се добра до поредица ценни лицензи: Dungeons and Dragons, Star Trek, като дори успя да направи няколко игри на Дж.Р. Толкин.

Interplay имаха пръст и в други ретро класики като играта за борба с автомобили Camaggedon, лиценза на Nintendo, Mario, както и филмови лицензи като Waterworld. Всичко вървеше добре за издателя, но през 1998 г., компанията навлезе във финансова криза.

Тук може да изгледате кратко видео, посветено на продължението на Fallout:

Също през 1998 г. видяхме пускането на хитови видеоигри за домашни конзоли:

Resident Evil 2, Tekken 3, Castlevania: Symphony of the Night, Metal Gear Solid, Turok 2: Seeds of Evil, Oddworld: Abe's Exoddus, The Legend of Zelda: Ocarina of Time и Tomb Raider 3.

Тази конзоли не бяха единствената форма хардуер да получи класики.

За PC потребителите през 1998 г. имаше StarCraft, Unreal, Tom Clancy's Rainbow Six, Delta Force, Thief: The Dark Project и Half-Life. Да, Half-Life.

Нещото, което създаде цяло поколение PC геймъри.

Interplay се бореше срещу сериозна конкуренция през 1998 г. от страната конзоли и компютри.

В статия от PCGamesN, написана от Ед Смит, режисьорът на Fallout 2 Феъргъс Уркхарт  разкрива, че играта всъщност е била в производство преди Fallout 1 да влезе на пазара.

Когато пуснаха Fallout 1 екипът зад втората игра направи добър материал, но с трудностите на Interplay, играта е трябвало да бъде завършена в рамките на 9 месеца. За да станат нещата още по-трудни, Тим Кейн, един от оригиналните създатели на Fallout, се раздели с Interplay точно по средата на продукцията на Fallout 2.

Той говори по темата в свое интервю пред youTuber-а Мат Бартън, където споделя, че откакто Fallout получава признание, други отдели в Interplay са започнали да отделят на екипа много повече внимание.