на живо

Да си спомним играта, която проповядва: Силата е в знанието (ВИДЕО)

Myst - едно от най-вълнуващите и най-красивите приключения на своето време

Да си спомним играта, която проповядва: Силата е в знанието (ВИДЕО)
 

Помните ли Myst - една от най-вълнуващите и най-красивите приключенски игри на своето време? Тя излезе в зората на 90-те години на миналия век, но набра такава скорост, че бързо се сдоби с логични продължения. Първото от тях бе Riven.

Освен това, Riven бе и втората игра от серията Myst, която има общо шест игри. Riven се появи на бял свят през 1997 г., а на 31 октомври миналата година, 25 години след своето рождение, тази велика игра се похвали, че най-после има свой римейк.

Този римейк идва със закъснение, но той бе обявен официално от Cyan Worlds чрез пускането на трейлър в официалния канал на компанията.

За опитните геймъри, поредицата Myst завинаги ще си остане най-прочутият продукт на основаната от братята Ранд и Робин Милър Cyan Worlds. Когато те поставят основите на своя бизнес през 1987-а, едва ли са си мечтали докъде ще стигнат в бъдещето.

Общият тираж само от първите две игри обаче надхвърля 15 млн. копия, като това отново са официални данни, предоставени от Cyan Worlds.

Какво прави Myst обаче толкова специална?

Myst е поредица приключенски игри, развиващи се в живописна, магическа, приказна вселена, вдъхновена от предишната работа на братя Милър, които придават на играта личното си очарование от класическата литература. В творчеството им личи почерка на любимите автори на Ранд и Робин Милър: Жул Верн, Дж. Р. Р. Толкин и Айзък Азимов.

За оригиналния Myst двамата братя са отговорни за почти всеки аспект от играта, като се започне от програмирането, мине се през изкуството и визуализациите и се стигне до музиката.