на живо

Гимнастички продължават да събират пари за ремонт на залата си (ВИДЕО)

Вижте как да помогнете на децата на Левски-Триадица

Гимнастички продължават да събират пари за ремонт на залата си (ВИДЕО)

Гимнастичките на Левски-Триадица продължават да събират средства, за да ремонтират залата, в която тренират. 

Над 200 момичета провеждат заниманията си в студено и неприветливо пространство, което не спира мечтите им за злато! 

Сумата, която е нужна за ремонт, е около 500 000 лева. Половината от нея ще бъде поета от Министерство на младежта и спорта, а от клуба се изисква около 220 000 лева, които са непосилни за ръководството и родителите. 

Гимнастичките и треньорките им вече организираха няколко кампании, но средствата продължават да са недостатъчни.

 

Снимка: Lap.bg

Организирани бяха търгове за екипи, уреди и медали, дарени от шампионките от клуба - Боряна Калейн, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова. 

Беше издаден и албум с песни, изпълнени от Етиен Леви, Дичо и вокална група "Средногорски звън", като обложката и книжното тяло бяха илюстрирани от Боряна Калейн.

С каузата са се заели и от фонд "За по-здрави деца", които предоставят банкова сметка за набиране на средства. 

"Залата е пусната през далечната 1981-1982 г. за нуждите на художествената гимнастика. Г-жа (Нешка) Робева тук работеше с националния отбор. След това Левски работеше в тази зала, а после създадохме Левски-Триадица. Все пак сме облагодетелствани, че можем да работим в зала, която е наша, и можем да разчитаме на нея... Точно затова е важно да бъде приведена във вид, който отговаря на съвременните изисквания и на постиженията на този клуб, защото ние имаме олимпийски шампионки. Децата го заслужават!", казаха пред bTV от клуба.