на живо

И гимнастички се обединиха в подкрепа на българските капитани (СНИМКИ)

Любомир Чанев и Данаил Веселинов бяха задържани с кораба Galaxy Leader на 19 ноември

И гимнастички се обединиха в подкрепа на българските капитани (СНИМКИ)

Мисията на спорта е да обединява и подкрепя. В това ни уверява кампанията "Подкрепа за българските капитани", в която, в навечерието на Рождество се включи и клубът по художествена гимнастика Локомотив-София с председател Катрин Велкова.

Акцията е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година. Инициативата бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември – Никулден, деня на моряците.

Семействата на моряците призовават да обединим енергията си в тези вълшебни дни и да доближим деня, в който децата им ще могат да ги прегърнат.

"Капитани Любо и Дидо, децата ви са смели като вас", "Вярваме в Коледни чудеса", "Всички чакат подарък - ние чакаме ВАС", са част от посланията на тениските на малките грации от Локомотив.

Старта на кампанията дадоха два футболни клуба - Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. След това подкрепа дойде и от всички клубове от Първа лига.

Инициативата бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс.