на живо

Илиана Раева пред bTV: По прашки ли да се съблечем, че някой да ни обърне внимание (ВИДЕО)

7 пъти ме връщат за разширението на залата, каза президентът на федерацията по художествена гимнастика

 

"Аз съм омерзена! През последния ми мандат спечелихме 260 медала, 105 златни. Имаме 239 треньори, близо 7000 деца се занимават с гимнастика, 82 клуба са вече. Нямаме нито една нормална база, в която да правим гимнастика и спорт.

Националният отбор няма къде да тренира. Нямаме зала, която да отговаря на капацитета на националния отбор. 7 пъти ме връщат за разширението на залата. 

Има проблем с МВР и със земята, върху която е построена зала "Раковски". Най-сериозно се отнесоха министър Калин Стоянов и Димитър Илиев. И преди това Весела Лечева.

Ще се намери ли политик, който да протегне ръка на най-прекрасните момичета, които от три последователни олимпиади, се връщат с медали - златен, сребърен и бронзов.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Голи по прашки ли да се съблечем, за да ни обърнат внимание? Всичко постигнахме, но нямаме база, където да работим. 4 клуба в цяла България имат прилични зали. В София има 20 клуба.

 

Направо са за срам, безобразие! Пари има, разрешение - липсва. Има някакви апетити сигурно... 6 години чакаме още три килимчета да ни сложат", каза в студиото на "Лице в лице" преизбраната за председател на Българската федерация по художествена гимнастика за четвърти мандат Илиана Раева.

За напускането на Елвира Краснобаева, която ще продължи да се състезава за Армения, тя допълни:

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

"Явно е обидена, че не участва на олимпийските игри в Париж 2024. Имат проблем семеен с едното й братче. Лично поканих майката. Казах й, че мога да помогна. Институциите ще помогнат. Всичко, което трябваше, ние го направихме. Дадохме й паспорт. Елвира е прекрасно момиче, представител на българската школа.

 

Майката й е търсила контакт във Франция, след това и в Азербайджан. Не й е леко, но това е нейното семейство. Каза, че й е мъчно, разплака се, когато се видяхме. "Госпожо, ние ще трябва да се приберем в Русия, трябва да лекуваме моето братче", ми каза. Причината е съвсем различна. Майката е много амбициозна. ние имаме прекрасни момичета, на които ще разчитаме", каза Раева.

Вижте още във видеото.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK