на живо

Калейн получи наградата си за №1 в Европа

Наградата ме мотивира да не спирам да се опитвам да показвам една по-различна гимнастика, амбицирана е Боряна

Боряна Калейн получи наградата си за "Гимнастичка на 2021 година" на Европейската гимнастика на престижна церемония в Мюнхен.

Вицешампионката от Евро 2021 във Варна спечели убедително анкетата на централата с 97 746 гласа, изпреварвайки олимпийската шампионка Линой Ашрам (Изр), сребърната медалистка Дина Аверина (Рус) и бронзовата Алина Гарнаско (Блрс), която взе и световната титла на лента.

Заедно с Буба на първите награди в Германия бяха личният ѝ треньор Мариана Памукова и президентът на БФГимнастика Красимир Дунев.

Снимка: facebook.com

Наградата си родната грация получи лично от президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов. Тя бе наградена и с чек за 5000 евро.

"Да бъда избрана за "Гимнастичка на годината", е огромно признание! Благодаря на всички, които ме подкрепиха и гласуваха за мен. Тази награда ще бъде една голяма мотивация за това да не спирам да се опитвам да показвам една по-различна гимнастика на килима", коментира Калейн за Фейсбук страницата на БФХГ.

Точно след месец тя ще се бори за титлата на 39-о световно първенство, на което домакин ще бъде "Арена Армеец" (14-18 септември).