на живо

Втората страст на Боряна Калейн - съчетание с четки и бухалки

Не знаех колко много хора ме обичат и колко много хора ме подкрепят и вярват в мен, откровена е гимнастичката

Втората страст на Боряна Калейн - съчетание с четки и бухалки

Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн говори пред bTV и колегите - Йоана Бончева и Петър Стоев, за втората си страст - рисуването.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Топ гимнастичката дели времето си между два отбора - този на националния по художествена гимнастика и отбора на добрите хора.

"Не смятам, че са много по-различни. Ние всичките сме едно голямо семейство както в залата, така и в отбора на добрите хора. Това е първото общо нещо, второто е че и двете по някакъв начин са свързани с това да искаш да помогнеш или подкрепиш някой човек и просто да му подадеш ръка.

 

Дали това ще е твой съотборник или някой, който се бори със своята житейска битка, смятам че и двете неща са доста свързани", споделя Боряна.

 

Въпреки тежките тренировки и състезанията, тя успява да намери време да се включи в благотворителния проект, който организират за втори път заедно с поети, музиканти и певци.

"Ние стартирахме тази кампания с цел да съберем пари за ремонт на клубната ни зала "Левски Триадица". Радвам се, че този проект продължава да набира нови и нови инициативи.

Защото е много хубаво, че можем да помогнем на хората. Не успяхме да съберем цялата необходима сума за ремонта на залата, но успяхме да направим някои подобрения".

Снимка: Lap.bg

След първата кауза идва и новата - построяването на три нови класни стаи в училището в село Негован. Боряна създава рисунки за музикалния албум "Мечта за триумф 2", с който ще се направи опит за събиране на нужните средства.

Не крие, че самата тя също е преминавала през трудности.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Имах един доста тежък период от миналия септември до тази година. Не очаквах колко много хора са били зад мен, колко много хора ме обичат и колко много хора ме подкрепят и вярват в мен. Така че безкрайно съм им благодарна за обичта, която получих през този период.

 

 

Рисуването за нея се превръща във втора страст и и помага да разпусне от напрежението.

"Още от малка винаги много съм обичала да рисувам и с баба ми съм рисувала, и с майка ми... Винаги е било начин да прекарам повече време със своите близки хора. След това се превърна в начин на разтоварване, за почивка на ума. В момента ми е като втора страст, в някакъв момент просто ми се приисква да имам молив и хартия и да нарисувам нещо".

Вдъхновение получава от своята майка и своя треньор.

"Има много жени основно покрай мен. Това мога да кажа че е моята майка, която ме вдъхновява, моята треньорка Марияна Памукова. Има много добри гимнастички от миналото, които също са мое вдъхновение, като цяло ме вдъхновяват всички хора, които следват мечтите си и не се отказват пред трудностите, които знаят цената на успеха и въпреки това продължават да бъдат вдъхновение за останалите".

 

 

Намира художествената гимнастика за спорт, но и за изкуство, затова бухалката и четката за рисуване тежат еднакво в нейния живот.

"Имам еднаква нужда и от двете. Не мога да ги сравнявам, това е все едно родител да си сравни двете деца. Те са еднаква част от мен просто в различни етапи от моя живот".