на живо

Париж 2024, ден 12: Иван Димов ще вдига за медал!

Българи в четири спорта на олимпийските игри днес

 

Българи в четири различни спорта ще представляват страната ни на олимпийските игри в Париж днес.

Програмата на родните атлети открива Йоана Георгиева, която в 10:30 часа ще участва в първа серия на едноместен каяк 500 метра.

Както е известно, Георгиева беше със спрени права от Международната агенция за допинг тестване (ИТА) заради пропусната допинг проверка на 15 декември миналата година, но наказанието беше обжалвано пред Спортния арбитражен съд (КАС) и санкцията й беше отменена.

Ако завърши сред първите две състезателки в серията си, видинчанката ще продължи директно към полуфиналите. Попадане от 3-о до 7-о място ще й осигури участие в четвъртфиналите, които стартират в 14:30 часа наше време.

 

От 11:05 започват квалификациите в скока на височина, където ще видим последния ни представител в леката атлетика - Тихомир Иванов.

Семен Новиков ще стартира участието си във френската столица в кат. до 87 кг на класическия стил. Негов съперник на тепиха ще бъде световният вицешампион – чеченецът с датски паспорт, Турпал Бисултанов. Срещата им от 1/8-финалите започва в 12:30 часа.

Иван Димов ще открие участието на българските щангисти в Париж. Димов ще се бори за медал в категория до 61 кг, а началото на надпреварата е в 16:00 часа.