на живо

13-годишна волейболистка помогнала на Пламен Константинов

Вижте целия млад щаб на националния селекционер

13-годишната Десислава Александрова бе част от отбора от асистенти на националния селкционер Пламен Константинов по време на Европейското първенство по волейбол, приключило в неделя. Деси бе сред големите малки щастливци – български деца, които бяха изтеглени чрез томбола да стоят на стола на Константинов по време на официалната загрявка на „лъвовете” преди мачовете от Евроволей 2015. Избраният за най-добър блокировач на първенството Теодор Тодоров изтегли късметлиите сред деца до 15 години, дошли в залата на последната ни контрола срещу Сърбия преди шампионата на Стария континент.

Оказа се, че последното попълнение в треньорския щаб на Пламен Константинов - 13-годишната Деси е волейболистка. Тренира в ЦСКА. Играе диагонал. Любимият й волейболист от националния отбор на България е Николай Николов. И изведнъж тя се оказа на крачка от него, докато Ники разгряваше. Националът с радост се снима с новия асистент в отбора. А Деси, развълнувана, че се намира до Пламен Константинов пред около 12 500 зрители, пеещи химна на България, призна, че това е от миговете, които няма да забрави.

Преди Десислава Александрова в треньорския щаб на българския селекционер се включиха Биляна Величкова (12 г.), излязла край игрището с 9-годишната си сестра Александра, Станимир Цветков (12 г.), Димитър Христов (9 г.) и Денис Киров (14 г.).