на живо

35 италиански футболни клуба в "Засада" (ВИДЕО)

Полицията започна мащабно разследване за укриване на данъци

Прокуратурата в Неапол започна мащабно разследване за укриване на данъци и финансови измами в италианския футбол, съобщава вестник "La Repubblica". Акцията се провежда под името "Операция: Засада".

Италианската икономическа полиция иззе активи на стойност 12 милиона евро като част от разследването от 35 футболни клуба от Серия "А" и Серия "Б". Заподозрени са 64 души, в това число изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани, собственикът на Наполи Аурелио де Лаурентис, босът на Лацио Кладуо Лотито, бившият шеф на Ювентус Жан Клод Блан и Лучано Моджи. Сред разследваните по-известните футболисти, които са включени в списъка са Чиро Имобиле, Херман Денис, Адриан Муту, Ернан Креспо, Антонио Ночерино, Марек Янкуловски, Габриел Палета, Емануеле Калайо, Кристиан Молинаро.

Лицата са подозирани в данъчни измами и ощетяване на хазната от суми по трансферите на някои играчи в особено крупни размери.

Тази сутрин полиция проведе обиски в щаб квартирата на Милан, където събира документация по случая. Очаква се в следващите часове представители на прокуратурата да влязат в офисите на Фиорентина и Наполи.