на живо

Фалстартът на Серия "А" е факт

Първият мач за годината между "Болоня" и "Интер" не се състоя

Reuters

Хаосът в Серия "А" заради липсата на разбирателство между здравните власти и италианската футболна федерация доведе до това мачът между "Болоня" и "Интер" да не се проведе.

Домакините имат 8 заразени играчи и отказаха да се появат на терена на "Ренато Дал' Ара" заради препоръката на здравните власти в областта.

Снимка: Reuters

Вчера треньорът на "Болоня" Синиша Михайлович заяви на пресконференция, че COVID-19 не е оправдание за липсата на достатъчно боеспособен състав и не е повод да се отлагат мачове. Часове по-късно в социалните мрежи на клуба се появи обръщение, в което се казва, че се иска отлагането на мачовете с "Интер" и "Каляри".

В редиците на "Интер" има трима заразени, като единственият основен футболист с вируса е Един Джеко. Гостите от Милано пристигнаха на стадиона и излязоха на игрището, на което направиха загрявка и двустранна игра. След това те се насочиха към тунела и останаха в съблекалнята, за да изчакат до последно домакините.

Съветникът в "Интер" по спортните въпроси - Бепе Марота определи случващото се като пълен хаос и призова здравното министерство, спортното министерство и ръководството на Серия "А" да приравнят правилата си, за да не се получава това, което стана на "Ренато Дал' Ара".

Снимка: Reuters

Неявяването на "Болоня" ще доведе до служебна загуба, която ще се отрази и на класирането. Това обаче не означава, че решението няма да бъде променено, защото такъв казус имаше и миналата година на срещата "Наполи" - "Ювентус". Тогава неаполитанците загубиха служебно заради неявяване, но след оспорване в съда резултатът 0:3 беше заличен и срещата все пак се игра.

Проблемът за "Интер" е, че календарът е изключително сгъстен и свободна дата за мача с "Болоня" почти няма. За шампионите предстои финал за Суперкупата на Италия, двубои от Купата на Италия, които започват през януари, срещи в Шампионската лига срещу "Ливърпул", както и междинни кръгове.