на живо

COVID бъркотия в Серия "А": Защо "Интер" не получи служебна победа срещу "Болоня"?

Местните санитарни власти изиграха важна роля в спора

Футболният шампион на Италия от миналия сезон "Интер" няма да получи по служебен път 3 точки заради отменения мач срещу "Болоня". Срещата трябваше да се състои на 6 януари на стадион "Ренато Дал' Ара". Домакините обаче не се явиха за срещата. 

Вместо това футболистите на "Интер" и съдията изчакаха 45 минути и се оттеглиха с надежда, че ще бъдат обявени за победители без игра. Това обаче няма да се случи, а "Интер" и "Болоня" ще трябва все пак да играят един срещу друг, когато календарът позволява. Решението на Спортния арбитражен съд е такова заради документи, предоставени от местните здравни власти, които се занимават с проблемите с коронавируса. 

Двата независими органи са изпратили становище, че футболистите на "Болоня" са били под карантина и просто е нямало как да присъстват на стадиона. 

От "Интер" разчитаха, че присъствието им на стадиона в уречения час и наличието на разширен списък с играчи от страна на тима на Синиша Михайлович ще е достатъчно. Те се осланяха и на предишни случаи. 

През миналия сезон на "Ювентус" бяха присъдени 3 точки заради подобен казус в мача с "Наполи", а през настоящата кампания служебната победа беше за "Удинезе" срещу "Салернитана".

Всъщност "Интер" може отново да е поставен пред същия проблем още днес (22 януари). Тимът играе с "Венеция", а съперникът им е с 9 заразени футболисти. Появи ли се още един с положителен тест, мач няма да има. Ако се състои, той ще бъде излъчен пряко по RING от 19:00 ч. 

От 16:00 ч. отново по RING е мачът "Дженоа" - "Удинезе".

Тагове:

Интер Болоня