на живо

350 дни по-късно: Финалът на Купата на краля в ефира на RING

Гледайте "Атлетик" Билбао - "Реал Сосиедад" в събота от 22:30 ч.

350 дни по-късно: Финалът на Купата на краля в ефира на RING

18 април 2020 г. - едва ли си спомняте какво сте правили на тази дата. За "Атлетик" Билбао и "Реал Сосиедад" обаче тя трябваше да е съдбовна. За тогава беше насрочен финалът за Купата на краля за сезон 2019/2020.

Е, коронавирусът обърка нещата. Непознатата пандемия тогава върлуваше с пълна сила. Днес ситуацията бавно се нормализира. И нещата си идват на мястото, включително и финалите. 350 дни след първоначалната дата важната среща е тук. Ще може да я гледате пряко по RING на 3 април от 22:30 ч.!

Eдин необикновен финал! Едно горещо дерби на баската област! Страст, напрежение, емоции! 

Залогът за "Атлетик" Билбао не е просто един трофей! Тимът получи безценната възможност да влезе в историята на испанския футбол със забележително постижение. Момчетата на Марселино Гарсия Торал могат да спечелят 2 трофея за Купата на краля в рамките на 2 седмици. В Билбао са притаили дъх и очакват техните любимци да триумфират в своя първи финал от 6 сезона.

Тимът си осигури участие и във финала на 17 април. Тогава ще играе срещу "Барселона", за да определят съдбата на трофея за сезон 2020/2021.

През 1987 г., когато за последно "Реал Сосиедад" печели Купата на краля, едва трима от настоящите футболисти в състава са били родени. Тогава отборът прегръща трофея след дузпи срещу "Атлетико" Мадрид.

Феновете на клуба са в очакване след последния съдийски сигнал 200-хилядния град Сан Себастиян да избухне в екстаз след последния съдийски сигнал при успех на "Реал Сосиедад".

"Атлетик" Билбао - "Реал Сосиедад". Два отбора, един мечтан трофей. Събота, 3 април, 22:30 ч., пряко по RING.