на живо

Чакането приключи! "Атлетик" Билбао и "Реал Сосиедад" в битка за Купата на краля

Гледайте финала за сезон 2019/2020 пряко по RING от 22:30 ч. днес

Чакането приключи! "Атлетик" Билбао и "Реал Сосиедад" в битка за Купата на краля

Търпението е благодетел! И със сигурност то ще се отблагодари на един от днешните финалисти.

"Атлетик" Билбао и "Реал Сосиедад" влизат в битка за футболната Купа на краля в Испания. Срещата може да гледате пряко днес (3 април) от 22:30 ч. по спортната телевизия RING!

Двата тима чакаха дълго. Точно 350 дни! Финалът на турнира за сезон 2019/2020 беше насрочен за 18 април 2020 г., но пандемията от коронавирус тотално обърка плановете не само тук, а и в целия свят. 

След тази задължителна пауза животът продължи. С него и футболът. Баското дерби ще се състои! И зарядът му не е спаднал!

"Атлетик" като че ли се завърна прероден на терена! Тимът спечели Суперкупата на Испания, побеждавайки "Барселона". Сега протяга ръце към ново отличие, което може да се окаже историческо! 

Снимка: Reuters

Отборът от Билбао е вторият най-успешен в турнира за Купата на краля. "Лъвовете" са играли 39 пъти на финал и имат 23 трофея ("Барселона" има 42 финала и 30 трофея). За последно обаче те триумфираха през 1984 г. 

Съдбата им дава шанс през 2021 г. да спечелят цели 2 трофея! Точно така! След две седмици "Атлетик" ще играе отново на финал за Купата на краля. Този път за сезон 2020/2021 срещу "Барса".

В същото време от другата страна на терена ще застане един тим, който няма да има право на поправителен скоро. "Реал Сосиедад" има едва 2 Купи на краля в колекцията си, като последната е от 1987 г. 

Не се заблуждавайте от тази "неопитност" в турнира! Отборът се намира в страхотна форма! "Реал Сосиедад" заема петото място в класирането на първенството в момента и не се дава лесно дори на грандовете.

Снимка: Reuters

Със сигурност възпитаниците на треньора Иманол Алгуасил още помнят победата с 1:0 в баското дерби над днешните си съперници от новогодишната вечер!

Кой ще спечели 118-ото издание на турнира за Купата на краля? 

Гледайте "Атлетик" Билбао - "Реал Сосиедад" пряко по RING от 22:30 ч. днес (3 април).