на живо

"Наполи" сдаде върха след голово шоу с "Аталанта"

Бергамаските спечелиха с 3:2

Reuters

"Аталанта" победи "Наполи с 3:2 и свали "партенопеите" от върха в Серия "А". За неаполитанците това бе първо домакинско поражение от първите дни на януари, но пък този резултат затвърди колебливата им форма от последните седмици. "Наполи" имаше само една победа в предходните си пет мача.

Избраниците на Джан Пиеро Гасперини не изневериха на атакуващия си стил на игра. Още в 7-ата минута Руслан Малиновский със страхотен удар с левия крак откри резултата. "Наполи" отвърна с няколко по-сериозни пропуска, преди Пьотр Желински да възстанови равенството в края на първото полувреме.

Снимка: Reuters

С първата си атака след почивката домакините направиха обрат. Дрис Мертенс се озова сам срещу вратаря на бергамаските и пусна топката покрай него за 2:1.

"Аталанта" не се отказа и продължи да атакува с всички сили. Така само в рамките на пет минути между 66-ата и 71-ата водачеството се смени и гостите поведоха с 3:2.

Първо централният защитник Мерих Демирал се озова на върха на атаката на тима и завърши за 2:2, а малко след него Ремо Фройлер се нареди сред голмайсторите.

Снимка: Reuters

След 16 изиграни кръга  в Серия "А" на първо място е "Милан" с 38 точки, "Интер" е втори с 37, следва "Наполи" с 36, а "Аталанта" има 34.