на живо

Андрей Гълъбинов отбеляза на Джанлуиджи Буфон

Тимът му загуби с 2:4 от "Ювентус"

Българският нападател Андрей Гълъбинов отбеляза първия си гол в официален двубой за новия си тим "Дженоа" и първия си в Серия "А". 

Таранът вкара попадение от дузпа на не кого да е, а на 39-годишния легендарен вратар на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон. Любопитен факт е, че дори петкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси никога не е вкарвал гол на опитният италиански страж, въпреки че се е изправял срещу него в не малък брой срещи.

Българинът Гълъбинов обаче матира от бялата точка Буфон още в 7-мата минута на мача от италианската Серия "А" и така покачи резултата на 2:0 за "грифоните" срещу шампиона. 

На полувремето резултатът беше 2:2 след автогол на Пянич, гола на Гълъбинов от дузпа и две попадения на Пауло Дибала за "Ювентус". 

След почивката Хуан Куадрадо отбеляза за 3:2 и така пълният обрат на гостите беше факт. В 90-ата минута Дибала пък вкара третия си гол в мача и четвърти в Серия "А" през този сезон. Това е първи хеттрик за аржентинеца в италианското първенство. 

След успеха "Юве" заема първото място в класирането с 6 точки от два мача. "Дженоа" пък за момента е на 13-ата позиция с 1 точка от два мача.