на живо

Англичаните ще продължат да коленичат и на Евро 2020

Въпреки освиркванията в приятелския мач с Австрия

Getty Images

Футболистите от английския национален отбор ще продължат да коленичат и преди мачовете си на европейското първенство, започващо следващата седмица. Селекционерът Гарет Саутгейт обяви, че на играчите е омръзнало да се говори за последиците от действието, превърнало се в знак за борбата срещу расовото неравенство.

В сряда, на приятелския двубой между Англия и Австрия в Мидълзбро, спечелен от "Трите лъва" с 1:0, част от публиката на ст. "Ривърсайд" освирка националите по време на колениченето.

Снимка: Getty Images

"Мисля, че тези хора трябва да се поставят на мястото на момчетата и да си представят как биха се почувствали. Най-важното за нашите футболисти е да знаем, че сме напълно обединени около това, изцяло сме отдадени да се подкрепяме взаимно.", коментира Саутгейт.

Англия е в група с Хърватия, Чехия и Шотландия, като има домакинско предимство, тъй като ще изиграe срещите си на "Уембли" в Лондон.

Островитяните са сред фаворитите за европейски триумф, който би бил първи за Англия. Най-доброто представяне на "Трите лъва" в шампионата на Стария континент е от 1996 г., когато страната бе домакин и стигна до полуфиналната фаза.

Снимка: Getty Images