на живо

Обвиниха звездите на Англия в бягство от отговорност

Сериозни критики към Стърлинг и Грийлиш

Reuters

Бившият ирландски национал Роби Кийн смята, че две от звездите на "Трите лъва" са разочаровали с нежеланието си да бият дузпи срещу Италия. Тимът на Гарет Саутгейт загуби от "Скуадра адзура" след като  последователно Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака изпуснаха от бялата точка.

В коментара си Кийн наблегна на петата дузпа, поверена на 19-годишния Сака, като заяви, че не е трябвало той да изпълнява и че по-опитни в отбора в лицето на Рахим Стърлинг и Джак Грийлиш са избягали от отговорност.

Снимка: Reuters

Саутгейт заяви, че той е решил кои да са изпълнителите.

"Ако си Стърлинг или Грийлиш, не може да стоиш там и да гледаш как това младо момче бие дузпа преди теб, просто не може. Не може да оставиш срамежлив 19-годишен младеж да е преди теб. Те имат повече опит. Стърлинг е печелил трофеи... трябваше да настояват да бият преди Сака", смята ирландската легенда.

Снимка: Reuters

Кийн не бе единственият, който разкритикува решенията на английския селекционер. Подобно е и мнението на Жозе Моуриньо, който също смята, че Сака не е трябвало да изпълнява дузпа.

"Решението за изпълнителите на дузпи... трудно е да оставяш Сака да е последен. Трудно е за момчето да получи всичко на плещите си в такъв момент. Много му съчувствам. В тази ситуация къде бяха Стърлинг, Стоунс, Шоу? Смятам, че Гарет Саутгейт е много честен човек. Той защитава играчите си. Не мисля, че би признал, че някой от футболистите му не е бил готов за изпълнение на дузпа.", категоричен е Моуриньо.