на живо

Предлагат Манчини да стане почетен гражданин на Шотландия

Вестник "Нешънъл" отново впечатли с оригиналност

Reuters

Шотландският вестник "Нешънъл", който преди финала на Евро 2020 посвети първата си страница на селекционера на Италия Роберто Манчини, има интересно предложение.

Изданието иска Манчини да стане почетен гражданин на Шотландия заради радостта, която е донесъл на цялата нация с победата над Англия на финала на "Уембли".

Освен това изданието подарява на Манчини и всички от италианския национален отбор доживотен абонамент.

Снимка: Reuters

Преди финала на европейското първенство "Нешънъл" осъмна с интересна корица, показвайки нагледно страданията на цялата петмилионна нация, която ненавижда Англия, когато става дума за футбол.

Тогава от вестника отправиха молба към Манчини: "Спаси ни, Роберто! Ти си... последната ни надежда! Не можем да търпим още 55 години да ги слушаме как се хвалят, ако победят!", пишеше на корицата.

Снимката на цялата първа страница бе колаж, а селекционерът на "Скуадра адзура" бе изобразен в кожата на Уилям Уолъс - героя, пресъздаден на екрана от Мел Гибсън във филма "Смело сърце".

Самият Манчини бе сдържан на една от пресконференциите, запитан за интересната препратка към "Смело сърце".

При прибирането на шампионите в Италия в интернет се появи снимка от самолета, на която ясно се вижда, че Манчини освен със златен медал на врата е и с въпросния брой на вестника, чиято корица украсява.

Снимка: Reuters