на живо

Англичанка, която не харесва футбола, си татуира It's coming home 2021

Има и план при загуба за "Трите лъва" във финала на Евро 2020

Късно снощи Англия се наслади на една от най-великите си футболни вечери. Националният тим на страната се класира за първия си европейски финал след драматичен успех с 2:1 над Дания. Капитанът Хари Кейн пропусна дузпа в продълженията, но бе точен при добавката, пращайки в екстаз милиони британци, които мечтаят за значим трофей вече 55 години.

Една тяхна сънародничка обаче - Кортни Харисън от Уъркингтън, Къмбрия, е толкова уверена в успеха и срещу Италия на финала (11 юли /неделя/), че вече има татуировка на десния си крак с надпис "It's coming home", английското знаме и 2021 г.

Странното е, че Харисън... всъщност не гледа футбол. "Не харесвам футбола, не следя Висшата лига или нещо подобно, но емоциите покрай европейско и световно първенство завладяват всички. Реших, че с този татус мога да донеса късмет на националите. Снощи гледах мача напрегнато, знаейки, че имам "It's coming home" на десния глезен. Никога не съм искала Англия да спечели толкова. Не откъсвах очи от мача. Околните сигурно си помислиха, че съм футболна фенка.", казва тя.

"Платих 40 паунда за татуса. Трябваше да излъжа, че съм загубила бас, за да се съгласят да ми го направят. Не бях пияна, беше просто за шегата. Приятелите ми смятат, че съм се побъркала, макар че част от тях обмислят да си направят същата татуировка преди финала.", споделя Кортни.

Харисън все пак има план при загуба на "Трите лъва" от "Скуадра адзура". За да избегне срама, тя е готова да добави едно "не" ("not") в татуса.

Дали футболът ще се завърне у дома - предстои да разберем! Едно е ясно: Кортни Харисън винаги ще помни Евро 2020.