на живо

Англия разнищи Украйна, футболът е на две крачки от завръщане у дома

"Трите лъва" на полуфинал в Евро 2020, продължават без допуснат гол

Getty Images

Англия даде гръмка заявка за титлата на Евро 2020! "Трите лъва" разгромиха Украйна с 4:0 и се класираха за полуфиналите на турнира, където ще се изправят срещу приятната изненада Дания. По-рано днес "червеният динамит" отстрани Чехия с 2:1.

Тази вечер, на "Стадио Олимпико" в Рим, островитяните не оставиха шанс на съперника. Селекцията на Гарет Саутгейт доминира и стигна до успеха с две попадения на Хари Кейн (4' и 50') и по едно на Хари Магуайър (46') и влезлия като резерва през втората част Джордан Хендерсън (63').

Снимка: getty

С головете си тази вечер капитанът Кейн се изравни с легендата Алън Шиърър. Двамата имат по 9 попадения на световни и европейски първенства, а пред тях е само Гари Линекер с 10.

Вечерта е паметна и за лидера на "Ливърпул" Джордан Хендерсън, който бе измъчван от контузии през миналия сезон. Днес полузащитникът отбеляза първия си гол с националната фланелка в своя мач №61.

Снимка: getty

Победата срещу Украйна е най-убедителната за "Трите лъва" от началото на Евро 2020, като тимът продължава без допуснат гол.

Англия е сред най-добрите четири на Стария континент за първи път от 1996 г., когато страната бе домакин на еврошампионата. Островитяните се класираха за полуфиналите и на предишния голям форум, в който взеха участие - Мондиала в Русия през 2018 г.

Евро 2020 продължава на 6 юли (вторник), когато Италия и Испания се сблъскват в първия полуфинал на "Уембли" в Лондон. На 7 юли, също на митичния стадион в британската столица, Англия посреща Дания в другия спор за място на финала.