на живо

Ансамбъл-девойки: Има ли желание, има и начин (ВИДЕО)

Треньорите им поставиха отлична оценка за представянето на турнира за Купа "София"

Ансамбъл-девойки: Има ли желание, има и начин (ВИДЕО)

"Има ли желание, има и начин!" - с това мото момичетата от националния ансамбъл-девойки атакуваха финалите на отделните уреди на силния международен турнир по художествена гимнастика за Купа "София".

И грациите успяха! След бронза в многобоя вчера (5 април), те спечелиха злато за композицията с 5 ленти и сребро за 5 топки

Снимка: БФХГ

Третия състезателен ден може да гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG.

Бяхме доста спокойни. Два дни бяхме на този терен, имахме повече опит. Много искахме да си вземем медалите и успяхме. Бяхме много мотивирани и искахме да изиграем съчетанията по най-добрия начин", заявиха момичетата след церемонията по награждаване.

"Има ли желание, има и начин. Това е големият спорт, болка има винаги. Все пак това е състезание и адреналинът е голям. Трябва да бъдем още по-смели, спокойни и уверени за по-напред. Най-щастливи ни прави това, че на финалите успяхме да си изиграем и двете съчетания както можем", добавиха още Камелия Петрова, Мария Стаменова, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова, Александра Василева, Сузан Пуладиан и Кристина Кърчева.

Доволни, но без излишна еуфория и заредени за работа и оптимизъм, бяха треньорът на момичетата Вяра Ваташка, нейната помощничка бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио де Жанейро Цветелина Найденова и балетният педагог Георги Аспарухов.

"Много сме щастливи и доволни от днешното представяне на момичетата. Всъщност могат и още по-добре, надяваме се на следващото състезание да го покажем. Нашата оценка за днес е отлична. Справиха се децата", заяви Ваташка.

"Те показаха днес, че са състезатели и могат да се преборят за златния медал. За това ние сме още по-горди от тях", добави Найденова.

Снимка: БФХГ

"Най-големият принос е техен, защото слушат забележките, изпълняват и напредват", заключи Аспарухов.

Гледайте всички съчетания пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG. Ще може да им се насладите, независимо в коя държава сте!